Meny
  :: Till början
  :: Om Subtron AB
  :: Uthyrning
  :: Tjänster
  :: Referenser
  :: Återvunnen reservkraft
  :: SU 400 & SU 500
  :: Kontakta oss
  :: Ekonomi
  :: Vägbeskrivning
  :: Hur mår din reservkraft?
  :: Biogas
  :: Kalkylator
  :: Press
:: Jobba hos oss
  Länkar
  - Karrteam
  - Leroy - Somer
  - Hedemora Diesel
  - Vädret


Hur mår din reservkraft?

Öppna och skriv ut i Word

Reservkraften är något av det viktigaste vi har när det gäller kraftförsörjningen. Hur säker den normala elförsörjningen än är, så kan det ändå bli ett avbrott. Vi har i Sverige de senaste åren haft några stora avbrott. Orsakerna har varit varierande från kabelbränder, stormar och kraftverk som snabbstoppats. Även i ditt område så har det kanske hänt att någon brytare eller förbindning fallerat. Det kanske var många år sen sist, men var så säker det händer igen!
Reservkraften har anskaffats för att man anser att man inte tål ett avbrott i kraftleveransen.
Ett strömlöst sjukhus, en stad som blir utan vatten och värme, en dataserver som går ner, ett kontor eller industri som är strömlös. Vad innebär det för dig?
Javisst, du låter provköra reservkraft varje månad och låter motorn arbeta med last och får bli varmkörd. Det är bra. Det är ett stort steg för att ha en säker reservkraft.
Men hur är det med automatiken? Är den modern, finns det reservdelar? Har reläer och andra komponenter stått aktiva i 12-15 år eller kanske längre?
Om ditt liv skulle hänga på ett relä som stått aktivt i 15 år, skulle du känna dig trygg då?
En annan svag punkt är också gamla torkade gummidetaljer på motorn. Det visar sig oftast när anläggningen behöver vara i gång några timmar. En förtorkad slang spricker eller kilremmarna till kylfläkten går av. Det blir oftast ett långvarigt stopp innan nya delar har skaffats fram.
Var extra vaksam på slangen från motorvärmaren den blir ofta utsatt för hög temperatur, den kan vara hård som glas.

Även om du låter provköra din anläggning varje månad så kan du inte vara säker på att den fungerar när den behövs. Om anläggningen inte är mer än 10-12 år och du låter göra en ordentlig översyn varje år. Så kan du känna dig ganska trygg. Men har du en anläggning från 80 talet som du förlitar dig på, då bör du nog ta dig en funderare på vad det kan betyda för dig den dag den borde starta men inte gör det! Vem har då ansvaret? Kan man lasta driftpersonalen för att en gammal anläggning inte fungerar tillfredställande? Vad svarar du reportrarna som ställer den frågan?
Gör klart redan i dag med din personal, vem har ansvaret den dag det händer!

Hur är det med provkörningen? Är det för mycket gnäll i huset, ingen accepterar att det görs ett fullskale prov, då det stör verksamheten. Ni har därför infört att det bara provas en gång per år. Månadsprov får bli ett startprov och 5 minuters drift?
Det är direkt skadligt för motorn att inte köra den med minst 30% last i minst trekvart per månad.
Kolla Driftidsmätare. Aggregatet bör ha gått minst ca 10 timmar per år. Om aggregatet levererades 1990 så skall det stå minst 150 timmar på mätaren……….

Vi kan hjälpa till med att funktionsbesikta anläggningen och föreslå lämpligt åtgärdspaket.

Subtron AB är specialister på livstidsförlängningar av gamla aggregat. Vi känner att det är rätt sätt att utnyttja vår långa och gedigna erfarenhet. Vi har jobbat med reservkraft och dieselkraft sedan 25 år tillbaka och var med när de här gamla anläggningarna byggdes.
Vi har ett flexibelt program för automatik, som bygger på PLC system från Siemens. Mitsubishi och Saia, välkända system på den svenska marknaden.
Vi kan anpassa oss till alla äldre anläggningar som finns på den svenska marknaden.
Vi förbereder den nya automatiken så att om det blir aktuellt, kan bytas aggregat utan att göra några större ombyggnationer på automatiken. Vi kan även ansluta våra system till ett överordnat system eller bygga upp ett PC system för extern övervakning och drift.

Om det är gamla generatorer som har ålderdomliga spänningsregulatorer monterar vi nya moderna regulatorer. Om generatorn är försedd med både kol borstar och annan ålderstigen utrustning så kan vi modernisera den.
Om frekvensvariationerna på en gammal mekaniskt styrd motor stör er verksamhet så monterar vi nya moderna elektroniska regulatorer med 0 droop.

Vi tar hand om era motorer och monterar nya gummidetaljer, varefter vi provbelastar aggregatet och lämnar ett protokoll.

Om ni inte kan avvara reservkraften under ombyggnads arbetet så har vi helautomatiska aggregat på lastväxlar ram som vi kan ställa upp temporärt under arbetet.
Oftast är det inget problem, för vi kan bygga upp det nya systemet utan att påverka den gamla styrningen, Vi kopplar sedan över till det nya under någon timmes bortkoppling av reservkraften. Varpå vi river det gamla.
Vi kan även byta styrsystem i befintligt kontrollskåp.

Vi har några olika typer av automatik system:
1) SU400N /SU 500N /SU 600 N Mörk övergång mellan nät och reservkraft.
2) SU 400ZS /SU500ZS SU600ZS Ljus övergång mellan nät och reservkraft.

ZS står för det mest utvecklade systemet. Det är speciellt för er som inte kan acceptera störningar vid provkörning.
Automatiken provkör då automatiskt alla system utan att störa de objekt som är inkopplade. Det sker genom att alla övergångar sker synkront. (Blink fritt)
Det här systemet är det som blivit mest populärt, då ingen i verksamheten klagar på störningar och det behövs inte rondas för att återstarta sådan apparatur som stoppats vid strömavbrott.
Provkörningen kan även programmeras in så att den sker på en bestämd dag och tid varje månad. (Det är alltid bäst att vara med vid provkörningen då man kan övervaka eventuella visuella problem)
För alla system så kan automatiskt batteri prov läggas in exempelvis var annan vecka. (Detta har blivit standard för våra kunder)

Efter avslutat arbete lämnar vi alltid en komplett dokumentation inklusive dataprogrammen.

Ladda ner "Analys av reservkraft" fyll i den elektroniskt och sänd in den till oss så gör vi en gratis analys av din reservkraft.
 

Subtron AB Vallby Björkhöjden 745 98 Enköping Telefon: +46 171 810 81 Epost: